Fluorinated carbohydrates as chemical probes for molecular recognition studies. Current status and perspectives

Jesús Jiménez-Barbero, Bruno Linclau, Ana Ardá, Niels Christian Reichardt, Matthieu Sollogoub, Luca Unione, Stéphane P. Vincent

Résultats de recherche: Contribution à un journal/une revueArticle de revueRevue par des pairs

43 Téléchargements (Pure)

Résumé

This review provides an extensive summary of the effects of carbohydrate fluorination with regard to changes in physical, chemical and biological properties with respect to regular saccharides. The specific structural, conformational, stability, reactivity and interaction features of fluorinated sugars are described, as well as their applications as probes and in chemical biology.

langue originaleAnglais
Pages (de - à)3863-3888
Nombre de pages26
journalChemical Society Reviews
Volume49
Numéro de publication12
Les DOIs
Etat de la publicationPublié - 21 juin 2020

Empreinte digitale

Examiner les sujets de recherche de « Fluorinated carbohydrates as chemical probes for molecular recognition studies. Current status and perspectives ». Ensemble, ils forment une empreinte digitale unique.

Contient cette citation